Zientifiko Aholku Kontseiluko Max Rubner-Institut for

10 goi zientzialari alboan Elikadura Ikerketa

Karlsruhe Max Rubner Institute of gune nagusia At 24.11.2009 on Inaugurazio Batzorde Zientifikoko bilera ospatu zen. It etxetik eta atzerrian hamar zientzialari ospetsuak lortu omen den Aholku Forum, Elikadura eta Elikagaien Ikerketa Institutua arlo askotan eta horrek estali irabazteko.

Estatutuen arabera, Aholku Batzorde Zientifikoaren zeregina da Max Rubner Institutuari laguntzea ikerketa programa garatzen jarraitzeko eta institutuak ikerketan, aholkularitzan eta zerbitzuan adierazleak erabiliz egindako jarduna berrikustea. Aholku batzordeak beste ikerketa erakunde batzuekin lankidetza sustatzen du. Aholku batzordeko kideak Elikagai, Nekazaritza eta Kontsumitzaileen Babeserako Ministerio Federalak (BMELV) izendatzen ditu lau urteko epean. Egun osoko ekitaldian, Max Rubner Institutuko zortzi institutuetako buruek beren ikerketen edukia laburki aurkeztu zuten bitartean, Hohenheim Unibertsitateko Stephan Bischoff irakaslea Aholku Batzorde Zientifikoko presidente bihurtu zen eta Wageningen Unibertsitateko Frans Kok prof. Diputatu hautatua.

Das Max Rubner-Institut, Bundesforschungsinstitut für Ernährung und Lebensmittel, wurde zum 1.1.2008 gegründet. Sein Forschungsschwerpunkt ist der gesundheitliche Verbraucherschutz im Ernährungsbereich. Die Bestimmung und ernährungsphysiologische Bewertung gesundheitlich relevanter Inhaltsstoffe in Lebensmitteln, die Untersuchung schonender, Ressourcen erhaltender Verfahren der Be- und Verarbeitung, die Qualitätssicherung pflanzlicher und tierischer Lebensmittel, die Untersuchung soziologischer Parameter der Ernährung sowie die Verbesserung der Ernährungsinformationen sind dabei wichtige Teilgebiete.

Folgende Wissenschaftler gehören dem Wissenschaftlichen Beirat an:

Prof. Dr. med. Stephan C. Bischoff, Institut für Ernährungsmedizin, Universität Hohenheim; Prof. Uwe T. Bornscheuer, Institut für Biochemie, Ernst-Moritz-Arndt Universität Greifswald; Prof. Dr. Georg Erhardt, Institut für Tierzucht und Haustiergenetik, Justus-Liebig-Universität Gießen; Prof. Karsten Fehlhaber, Institut für Lebensmittelhygiene, Veterinärmedizinische Fakultät, Universität Leipzig; Prof. Dr. oec. habil. Klaus G. Grunert,  Department of Marketing and Statistics, Aarhus School of Business, University of Aarhus; Prof. Dr. Thomas Henle, Institut für Lebensmittelchemie, Technische Universität Dresden, Prof. Dr. Rudolf Kaaks, Epidemiologie von Krebserkrankungen, Deutsches Krebsforschungszentrum; Prof. Dr. Frans Kok, Division of Human Nutrition, Wageningen University; Prof. Dr. Pablo Steinberg, Institut für Lebensmitteltoxikologie und Chemische Analytik, Tierärztliche Hochschule Hannover; Prof. Dr. Bettina Wolf, Division of Food Science, University of Nottingham

Iturria: Karlsruhe [MRI]

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