Вести канал

„Извозен удар“ убива пилиња

Германија е многу успешна во извозот на убивање пилиња од почетокот на оваа година. Последните статистички податоци на Market Info Eggs and Poultry (MEG) покажуваат дека откако стапи на сила забраната во Германија, се повеќе пилиња се увезуваат од странство...

Прочитај повеќе

Изјава на Franz Wiltmann GmbH & Co. KG и Zur Mühlen Group за извештаите во DER SPIEGEL и за ARD

Die ARD und das Magazin DER SPIEGEL haben in Vorab-Berichten zu einem TV-Beitrag, der am 23. Juni 2022 in der Sendung Panorama ausgestrahlt werden soll, behauptet, dass in mehreren Geflügelwurstprodukten der Franz Wiltmann GmbH & Co. KG und der Zur Mühlen Gruppe Separatorenfleisch ohne eine entsprechende Kennzeichnung eingesetzt wurde...

Прочитај повеќе

Во Кауфленд, сточарските нивоа 3 и 4 работат

На патот кон поголема благосостојба на животните во сточарството, Кауфланд постигна уште една цел: Веќе секој петти артикал од месо во Кауфланд, а со тоа и повеќе од 20 проценти од целата палета на свежо месо на приватната етикета доаѓа од нивоа на одгледување поволни за благосостојбата на животните 3 и 4...

Прочитај повеќе

Дневен и училишен кетеринг – ситуацијата е „многу драматична“

Als „sehr dramatisch“ bezeichnet der Party Service Bund Deutschland e.V. die Situation der Kita- und Schulverpflegung in der Bundesrepublik. Nach Auffassung des Branchen- und Berufsfachverbandes sollte nun die Politik handeln. ..

Прочитај повеќе

Месарот Франц Винтерхалтер ИФФА шампион 2022 година

Шампионот на ИФФА 2022 повторно доаѓа од Шварцвалд. Obere Metzgerei Franz Winterhalter GmbH од Elzach презентираше специјалитети од сопствената палета во поле од околу 2022 производи од целиот свет на меѓународната месарска изложба IFFA 2.000 и беше наградена со туш медали...

Прочитај повеќе

Westfleisch: Програмата на мерки ги дава првите плодови

Програмата за мерки „WEfficient“ што ја започна Westfleisch минатата година почнува да вроди со плод. Финансискиот директор Карстен Шрук на денешниот генерален состанок во Минстер извести дека бизнисот на задругата е подобрен во првите пет месеци од 2022 година во споредба со истиот период минатата година...

Прочитај повеќе

evenord нема да се одржи во 2022 година

Evenord eG, организатор на evenord трговскиот саем, одлучи да не го одржува саемот за иновации за месарство и гастрономија оваа година. 52-то издание на evenord нема да се одржи според планираното од 8-ми до 9-ти октомври 2022 година на сајтот NürnbergMesse...

Прочитај повеќе

Успешно појавување на саемот на Мон

Специјалистот за хигиена технологија MOHN од Мајнержаген во Зауерланд објави преглед по повод успешното појавување на саемот на водечкиот меѓународен саем IFFA 2022 во Франкфурт...

Прочитај повеќе

Tönnies е посветена на благосостојбата на животните

Јорг Алтемаер моментално е баран човек. Шефот на одделот за благосостојба на животните во Tönnies во Реда-Виденбрик беше говорник на неколку реномирани специјализирани настани во последниве недели...

Прочитај повеќе

Една година по големиот пожар во Адлер

На 26.05.2021 мај XNUMX година, голем пожар уништи делови од фабриката за чадници и колбаси во седиштето на Адлер во Бондорф. По речиси една година, реновираните простории се подготвени за вселување. Идеална алтернативна локација беше изнајмена за една година во блискиот Фрајбург, каде што се произведуваше целата палета на колбаси и делови од суровата шунка. Подружницата во Ачерн можеше во голема мера да го апсорбира производството на шунка од Шварцвалд преку проширување на капацитетот...

Прочитај повеќе

Планови за државна ознака за сточарство

Иницијативата Tierwohl (ITW) ги коментира плановите презентирани од Федералното Министерство за храна и земјоделство (BMEL) на прес-конференција на 07.06.2022 јуни XNUMX година за создавање државна ознака за сточарство...

Прочитај повеќе