channel News

Koreja u rihap për mishin e derrit gjerman

Dërgesat e mishit të derrit gjerman në Republikën e Koresë (Koreja e Jugut) tani janë përsëri të mundshme pas një ndalimi dyvjeçar e gjysmë si rezultat i zbulimeve të para të murtajës afrikane të derrit (ASF) në Gjermani. Tre thertoret dhe fabrikat e para gjermane u ri-miratuan nga autoritetet koreane për eksport në Korenë e Jugut...

Lexo më shumë

Etiketimi i origjinës në mishin e freskët

Javën e kaluar, qeveria federale miratoi rregulloren për etiketimin e origjinës së ushqimeve të paraqitur nga Ministri Federal i Ushqimit dhe Bujqësisë, Cem Özdemir. Rregullorja e re shtrin treguesin e origjinës së mishit të derrit, deles, dhisë dhe shpendëve të freskët, të ftohtë dhe të ngrirë në mishin e papaketuar. Kjo kërkohej më parë vetëm për mishin e paketuar. Etiketimi i origjinës tashmë është i detyrueshëm për viçin e pa paketuar...

Lexo më shumë

Kompania më e mirë e menaxhuar 2023

Grupi MULTIVAC është fitues i çmimit për kompanitë më të mira të menaxhuara 2023. Çmimi u jepet nga Deloitte Private dhe Frankfurter Allgemeine Zeitung së bashku me Federatën e Industrive Gjermane (BDI) kompanive gjermane të mesme të menaxhuara në mënyrë të shkëlqyer. Christian Traumann, CEO i Grupit MULTIVAC, pranoi çmimin dje në Düsseldorf.

Lexo më shumë

Procesi inteligjent i ndarjes dhe zbulimit

Handtmann ka zhvilluar një ndërfaqe të re komunikimi që e çon lidhjen e teknologjisë së sistemit Handtmann dhe zgjidhjeve të zbulimit të trupave të huaj në një nivel të ri. Ndërfaqja e re e komunikimit X40 është e hapur për detektorë metalikë nga të gjithë prodhuesit. Mbi të gjitha, prodhuesit e mishit dhe sallameve në madhësi mesatare dhe industriale përfitojnë nga kontrolli i linjës qendrore dhe konfigurimi fleksibël për një gamë të gjerë procesesh prodhimi: Detektori i metaleve lidhet drejtpërdrejt me daljen e mbushësit të vakumit Handtmann ose, nëse është një mulli mbushës. përdoret, pas grirës mbushëse...

Lexo më shumë

Tema e trendit të lojës në SÜFFA

Pjatat e lojërave janë në rritje në kuzhinat lokale. Mishi i gjuetisë vendase është shumë i popullarizuar: Sipas anketave të fundit, konsumatorët gjermanë konsumuan rreth 30.000 ton derr të egër, kaproll, drerë të kuq dhe drerë ugar sezonin e kaluar. Jo vetëm konsumi po rritet, por edhe numri i gjuetarëve. Ajo që bie në sy këtu është përqindja në rritje e të rejave që marrin provimet për lejen e gjuetisë. Panairi i Stuttgartit SÜFFA, panairi tregtar për industrinë e mishit, do të trajtojë temën komplekse të lojës si një artikull programi nga 21 deri më 23 tetor...

Lexo më shumë

Iniciativa Tierwohl po pozicionohet për të ardhmen

Iniciativa për Mirëqenien e Kafshëve (ITW) po punon pa probleme për të ardhmen e mirëqenies së kafshëve në Gjermani. Me një pjesë tregu 90 për qind për shpendët në tregtinë pjesëmarrëse dhe mbi 50 për qind për derrat, ITW është programi më i madh dhe më i rëndësishëm i mirëqenies së kafshëve në Gjermani. Kriteret e mirëqenies së kafshëve, modeli i financimit dhe sistemi për kontrollin e fermave kontrollohen rregullisht dhe përshtaten me kushtet kornize aktuale...

Lexo më shumë

SÜFFA: Live nga kuzhina e sallamit - në TikTok

Në Gjermani ka mungesë të punëtorëve të kualifikuar. Arsyet për këtë janë komplekse dhe variojnë nga një numër në rritje i të rinjve pa formim profesional deri te ndryshimet demografike dhe pakësimi i atraktivitetit të shumë profileve të punës. Në shumë kasapësh u mungon personeli i trajnuar dhe kursantët e motivuar - burimet më të rëndësishme të çdo dyqani të specializuar...

Lexo më shumë

Industria e mishit është në një mjedis të vështirë

Industria gjermane e mishit është në një mjedis të vështirë. Rezervat e derrave po bien gjithashtu ndjeshëm për shkak të politikës aktuale bujqësore të qeverisë federale. Arsyet e tjera janë kërkesa e dobët për shkak të inflacionit dhe ndalimi i eksportit të derrit të egër në Gjermani për shkak të murtajës afrikane të derrave. Edhe numri i bagëtive është në rënie...

Lexo më shumë

Handtmann si sponsor dhe folës në Varshavë

Handtmann është i përfshirë si sponsor dhe pjesëmarrës (stenda S14) i Kongresit Ndërkombëtar të Teknologjisë së Ushqimit, i cili do të zhvillohet në Varshavë nga 31 maji deri më 1 qershor 2023 (www.foodtechcongress.com). Kongresi është i përkushtuar për "Rimendimin e ushqimit dhe të ushqyerit". Qëllimi është të krijohet një bazë më e qëndrueshme për ushqimin dhe të ushqyerit dhe të aktivizohen personat e përfshirë që të veprojnë shpejt...

Lexo më shumë

Komisioneri i parë për mbrojtjen e kafshëve i qeverisë federale

Javën e kaluar, me sugjerimin e Ministrit Federal Cem Özdemir, Qeveria Federale emëroi Ariane Désirée Kari si Komisionere të Qeverisë Federale për Mirëqenien e Kafshëve. Ajo është aktualisht zëvendës oficere shtetërore për mirëqenien e kafshëve në Baden-Württemberg dhe do të marrë pozicionin e saj të ri në mesin e qershorit 2023. Ministri Federal Cem Özdemir: "Jam i kënaqur që kemi arritur të rekrutojmë Ariane Kari, një eksperte e dëshmuar me përvojë shumëvjeçare në mirëqenien e kafshëve...

Lexo më shumë

A do të vazhdojnë të rriten çmimet e ushqimeve?

Çmimet e ushqimeve janë të larta dhe pritet të rriten më tej. Rritjet mesatare të çmimeve në vitin 2022 varionin nga 15 për qind për patatet dhe peshkun e freskët në 65 për qind për vajin e lulediellit dhe farave të rapit. Nëse krahasoni qershorin 2021, diferencat e çmimeve janë edhe më të larta...

Lexo më shumë