Táthar ag leanúint leis an obair ar an gcóras QS “Torthaí agus Glasraí Úra”.

Comhráiteas ón ngrúpa oibre

Labhair ionadaithe an ghrúpa oibre QS "Fresh Fruit and Glasraí" i bhfabhar leanúint ar aghaidh le comhtháthú an réimse táirgí torthaí agus glasraí i QS Quality and Safety GmbH. Tá sé seo mar thoradh ar phlé ionadaithe an Choiste Chónaidhme um Torthaí agus Glasraí, Chumann Chónaidhme na nEagraíochtaí Táirgeoirí Torthaí agus Glasraí, an trádáil miondíola bia agus an CMA an 12 Eanáir, 2004 i Hamburg. Tá sé aontaithe ag lucht bainistíochta QS leanúint ar aghaidh ag tacú le hobair thionscal na dtorthaí agus na nglasraí.

Ar an láimh eile, chinn ionadaithe Chomhlachas Trádála Torthaí na Gearmáine agus Cumann Cónaidhme Cuideachtaí Trádála Torthaí na Gearmáine i mí na Nollag gan leanúint ag obair ar an scéim QS “Torthaí agus Glasraí Úra” de thuras na huaire. Is oth le baill an ghrúpa oibre an cinneadh seo, go háirithe ós rud é go raibh an chomhfhorbairt roimhe seo ar an gcóras QS don réimse táirgí seo cuiditheach agus dírithe ar an todhchaí. Leanfaidh an meitheal ag cur an dá chumann ar an eolas faoi dhul chun cinn na hoibre agus tá sé in ann leanúint leis an gcomhoibriú rathúil ag am ar bith.

Im Dezember hat die QS-Gesellschafterversammlung die Leitfäden für die Stufen Erzeugung, Fruchthandel und Lebensmitteleinzelhandel des QS-Systems „Frisches Obst und Gemüse“ offiziell verabschiedet. Nächste Schritte sind nun die Festlegung der Kriterien zur Anerkennung von Rückstandsmonitoringsystemen, die Durchführung der Schulungen für die Erzeuger und die Organisation des Bündlerwesens auf der Stufe der Erzeugung.

Ein weiterer zentraler Punkt ist die gegenseitige Anerkennung mit EUREPGAP und weiteren Standards, sowie die Einbeziehung wichtiger Lieferländer, insbesondere der Niederlande und Belgien. Hierzu werden bereits Gespräche mit Branchenvertretern der Länder geführt.

Die Arbeitsgruppe hat sich dafür ausgesprochen, zukünftig mit dem Produktbereich Speisekartoffeln eine integrierte Arbeitsgruppe „Frisches Obst und Gemüse und Speise-kartoffeln“ zu bilden. Fachexperten aus den Stufen Kartoffelerzeugung und -großhandel werden künftig den Produktbereich in der Arbeitsgruppe vertreten.

Die Fachkommission für Qualitätssicherung und Handelsfragen der UNIKA (Union der deutschen Kartoffelwirtschaft) hatte, mit Unterstützung der QS, die entsprechenden Vor-arbeiten in den vorangegangenen Monaten geleistet und je einen Leitfaden für die Produktion und den Großhandel von Speisekartoffeln erarbeitet.

Foinse: Berlin [DBV]

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