"Capital-Gourmet-Kompass" mennen nan 100 pi bon restoran yo nan Almay

Yon anpil mouvman nan "Capital Gourmet Compass 2004 la" - men sa a rete: Menm nan 2004, Baden-Württemberg se gwo fò goumè Almay la ak 28 restoran tèt. Pami eta federal yo, North Rhine-Westphalia swiv ak 18 restoran tèt, Bavaria ak Rhineland-Palatinate ak dis, Hesse ak Schleswig-Holstein ak sèt, Bèlen ak Lower Saxony ak sis chak, Hamburg ak kat, Saarland ak twa ak Saxony ak yon sèl. pi gwo restoran, youn nan sèl nan nouvo eta federal yo. Nan Bousòl Gourmet aktyèl la, sant Alman an pou amater yo te deplase nan nò a byen lwen, nan zile a nan Sylt, kote kat restoran tèt (kote 18, 47, 50 ak 58) kounye a atire amater. Serial gayan Baiersbronn kounye a gen twa otèl nan 100 tèt yo (kote 1, 5, 21), men li ka make pwen ak de dis restoran. Nan lis frape vil la, Bèlen mennen ak sis restoran (kote 23, 45, 67, 70, 87, 96) devan Stuttgart (kote 9, 26, 33, 62, 99) ak senk. Vil Hanseatic Hamburg (kote 15, 45, 67, 87) ak zile Sylt yo chak gen kat tanp goumè nan 100 an tèt yo. Nan Düsseldorf (kote 11, 19, 55), Frankfurt (kote 25, 75, 75) ak Minik (kote 6, 26, 87) gen twa chak pou goumè yo chwazi nan.

Gwoup nan tèt dis nan tèt yo nan "Capital Gourmet Compass 2004" rete prèske konstan: "Schwarzwaldstube" nan Baiersbronn te an premye plas pou 13yèm ane a, ki te swiv pa Heinz Winkler (2003 plas 2), "Residenz" nan Aschau. , ak Dieter Müller ki soti nan "Schlosshotel Lerbach" (2003yèm plas an 4) nan dezyèm plas. Katriyèm plas ale nan "Sonnora" nan Dreis (twazyèm plas nan 4). "Bareiss" nan Baiersbronn defann 2003yèm plas, pandan ke "Tantris" Minik la ak "Résidence" ki soti nan Essen rete nan plas 3yèm. Joachim Wissler ki soti nan "Vendôme" nan Grandhotel Schloss Bensberg te rive fè li nan dis premye ane sa a ak 5yèm plas (6yèm plas an 8). "Zur Traube" nan Grevenbroich Se poutèt sa glise nan nevyèm plas (2003yèm plas an 11), pandan ke "Speisemeisterei" Stuttgart a kenbe 2003yèm plas li.

Im aktuellen "Capital-Gourmet-Kompass 2004" sind außerordentlich viele Veränderungen zu verzeichnen: Zwar behielten sechs Restaurants der Top-10 ihren Platz, ansonsten zeigt sich in der Liste ein heftiges Auf und Ab, teils in extremen Sprüngen. Auch verzeichnet der Kompass 14 Neu- und Wiedereinsteiger, die manches renommierte Haus aus der Rangliste drängten: Auf den Plätzen 38, 47, 67, 72, 74, 77, 95 und 100 landeten die neuen Restaurants, die Wiedereinsteiger erkochten sich die Ränge 45, 50, 62, 85, 92 und 99.

Einer der Neulinge, das "Gästehaus Klaus Erfort" in Saarbrücken, machte zugleich den größten Sprung überhaupt und errang direkt Platz 38. Die größte Platzverbesserung innerhalb des "Capital-Gourmet-Kompasses 2004" schaffte mit plus 49 Plätzen auf den 45. Rang das "Haerlin" im Hotel Vier Jahreszeiten in Hamburg (2003 Platz 94). Danach folgt mit einem Sprung von 48 Plätzen "Gut Lärchenhof" aus Pulheim (2003 Platz 91). Auf Platz 57 stieg "Brogsitter's St. Peter" in Bad Neuenahr, eine Verbesserung um 39 Ränge gegenüber 2003. Jeweils 29 Plätze machten "Zum Alten Rentamt" in Klingenberg (2003 Platz 66) und das "Fährhaus" in Munkmarsch auf Sylt (2003 Platz 87) gut.

Die Bestenliste des "Capital-Gourmet-Kompasses" setzt sich aus den Wertungen der sechs wichtigen Restaurantführer "Aral Schlemmer Atlas", "Der Feinschmecker-Guide", "Gault Millau Deutschland", "Marcellino's Restaurant Report Deutschland", "Michelin Deutschland" und dem "Varta-Führer" zusammen. Um alle Platzierungen und Wertungen vergleichbar zu machen, indiziert 'Capital' die Sterne, Mützen, Bestecke oder Punkte, summiert die Ergebnisse und bildet ein arithmetisches Mittel. Außerdem streicht 'Capital' bei allen Gastroführern die jeweils schlechteste Bewertung, um Ausrutscher, extreme Benotungen sowie Zufallseffekte oder persönliche Abneigungen
auszuschließen: Jeder Koch darf sich einen "Feind" leisten.

Quelle: Köln [ capital ]

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