Werk aan die “Vars Vrugte en Groente” QS-stelsel word voortgesit

Gesamentlike verklaring van die werkgroep

Die verteenwoordigers van die QS-werkgroep "Fresh Fruit and Vegetables" het hulle uitgespreek ten gunste van die voortsetting van die integrasie van die vrugte- en groenteprodukgebied in QS Quality and Safety GmbH. Dit is die resultaat van die beraadslagings van verteenwoordigers van die Federale Komitee vir Vrugte en Groente, die Federale Vereniging van Produsente-organisasies vir Vrugte en Groente, die voedselkleinhandel en die OBA op 12 Januarie 2004 in Hamburg. Die QS-bestuur het ingestem om voort te gaan om die werk van die vrugte- en groentebedryf te ondersteun.

Aan die ander kant het die verteenwoordigers van die Duitse Vrugtehandelsvereniging en die Federale Vereniging van Duitse Vrugtehandelsmaatskappye in Desember besluit om voorlopig nie aan die QS-skema "Vars Vrugte en Groente" te werk nie. Die lede van die werkgroep betreur hierdie besluit, veral aangesien die vorige gesamentlike ontwikkeling van die QS-stelsel vir hierdie produkarea konstruktief en toekomsgerig was. Die werkgroep sal voortgaan om die twee verenigings in te lig oor die vordering van die werk en is oop om die suksesvolle samewerking te eniger tyd voort te sit.

Im Dezember hat die QS-Gesellschafterversammlung die Leitfäden für die Stufen Erzeugung, Fruchthandel und Lebensmitteleinzelhandel des QS-Systems „Frisches Obst und Gemüse“ offiziell verabschiedet. Nächste Schritte sind nun die Festlegung der Kriterien zur Anerkennung von Rückstandsmonitoringsystemen, die Durchführung der Schulungen für die Erzeuger und die Organisation des Bündlerwesens auf der Stufe der Erzeugung.

Ein weiterer zentraler Punkt ist die gegenseitige Anerkennung mit EUREPGAP und weiteren Standards, sowie die Einbeziehung wichtiger Lieferländer, insbesondere der Niederlande und Belgien. Hierzu werden bereits Gespräche mit Branchenvertretern der Länder geführt.

Die Arbeitsgruppe hat sich dafür ausgesprochen, zukünftig mit dem Produktbereich Speisekartoffeln eine integrierte Arbeitsgruppe „Frisches Obst und Gemüse und Speise-kartoffeln“ zu bilden. Fachexperten aus den Stufen Kartoffelerzeugung und -großhandel werden künftig den Produktbereich in der Arbeitsgruppe vertreten.

Die Fachkommission für Qualitätssicherung und Handelsfragen der UNIKA (Union der deutschen Kartoffelwirtschaft) hatte, mit Unterstützung der QS, die entsprechenden Vor-arbeiten in den vorangegangenen Monaten geleistet und je einen Leitfaden für die Produktion und den Großhandel von Speisekartoffeln erarbeitet.

Bron: Berlyn [ dbv ]

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