Inicio exitoso da tempada de arenque en Mecklemburgo-Pomerania Occidental

Ministro Backhaus: O centro de procesamento de peixe en Sassnitz paga para os pescadores

Os pescadores de Mecklemburgo-Pomerania Occidental comezaron con éxito a tempada de arenque. A moi boa calidade do arenque de primavera con cantidades de 4 a 7 arenques por quilo e capturas diarias de 15 a 50 toneladas de arenque fai que os pescadores sexan optimistas sobre a tempada 2004. "A asignación de cotas de 15.800 toneladas de arenque para a pesqueira de Mecklemburgo-Pomerania Occidental constitúe unha base sólida para a tempada de pesca de 2004", di o Dr. Till Backhaus (SPD), ministro de Alimentación, Agricultura, Silvicultura e Pesca.

Co inicio da produción no novo centro de procesamento de peixe en Sassnitz-Mukran, os pescadores poderán comercializar o seu peixe directamente no lugar este ano. A pesca do arenque tamén conta co apoio de medidas de financiamento do Estado e da Unión Europea no marco do proxecto piloto “Pesquería do arenque”. O pasado ano, o país e a UE investiron un total de 1,3 millóns de euros, que se puxeron a disposición directamente de pescadores individuais, cooperativas pesqueiras e organizacións de produtores para a posta en marcha de medidas concretas.

"Für die Fischer ist die direkte Anlandung in Sassnitz-Mukran besonders lukrativ, da Lösch- und sonstige Hafenkosten durch die Euro-Baltic Fischverarbeitungs- GmbH nicht erhoben werden", sagt Minister Backhaus. Das lässt den Nettogewinn des Fischers gegenüber den Vorjahren wesentlich steigen. Die Preise für Hering bewegen sich derzeit auf dem Niveau von 2003.

Durch die Kutter- und Küstenfischer Mecklenburg-Vorpommerns wurden 2003 rund 14.000 Tonnen Hering aus den Gewässern rund um Rügen und vor der pommerschen Küste angelandet. Starker Eisgang in den Monaten Januar und Februar 2003 verhinderte die planmäßige Aufnahme der Stellnetzfischerei im Greifswalder Bodden, wodurch das Ergebnis des Jahres 2002 von rund 16.100 Tonnen nicht erreicht werden konnte.

Fonte: Schwerin [ml]

Comentarios (0)

Ata o de agora non se publicaron comentarios aquí

Escribe un comentario

  1. Publicar un comentario como convidado.
Anexos (0 / 3)
Comparte a túa situación