Двајца победници во натпреварот за класните училишта за кланица

(DLG). На првата класа конкуренција за колежи на DLG (германски Земјоделски општество), постојат двајца добитници: Емил Фишер школа (Берлин) и Гертруда Luckner стручно училиште (Фрајбург) удел поради еквивалентни услуги на прво место. Двете професионални класи импресионира со својата сопствена продукција месни производи, жирито составено од експерти ...

Erstmalig hatten dieses Jahr Fach-, Berufs- und gewerbliche Schulen des Fleischerhandwerks die Möglichkeit, ihre Produkte beim DLG-Schulklassenwettbewerb anzumelden. Das Interesse war groß: 32 Klassen von 22 Schulen aus dem deutschsprachigen Raum nahmen mit 58 Proben aus eigener Produktion teil. Alle Fachklassen mit mindestens zwei prämierten Erzeugnissen gingen in die Wertung um das ausgesetzte Preisgeld von 1.500 Euro ein, das sich jetzt die beiden Siegerklassen aus Freiburg und Berlin teilen dürfen. Geprüft und bewertet wurde nach dem DLG-5-Punkte-Schema®.

„Mit dem neuen Schulklassenwettbewerb möchte die DLG ein Zeichen für Qualität setzen und den Nachwuchs frühzeitig dafür sensibilisieren. Einem ausgeprägten Qualitätsbewusstsein kommt heute und in Zukunft eine entscheidende Bedeutung zu“, sagte DLG-Projektleiter Benedikt Bleile bei der Urkundenübergabe an die Fachklassen in Berlin und Freiburg.

Auch die anderen Schulklassen profitierten von der Teilnahme am Wettbewerb: Denn für jedes Produkt einer Fachklasse erstelltenDLG-Sachverständige ein Experten-Gutachten, das den Schülern wichtige Hinweise zur Qualitätsoptimierung gab.

DLG центар за тестирање на храна
Благодарение на својата специјалистичка и методолошка експертиза, DLG Тест центарот е лидер во проценката на квалитетот на храната. Неутрална мрежа на експерти и методи за тестирање, базирани на тековните стандарди за квалитет кои се специфични за науката и за производите, гарантираат неутралност и транспарентност на квалитетот.

Emil_Fischer_Schule_Berlin.png
Bild DLG: Emil Fischer Schule Berlin

https://www.dlg.org/de

Коментари (0)

Тука с No уште не се објавени коментари

Напиши коментар

  1. Објавете коментар како гостин.
Прилози (0 / 3)
Споделете ја вашата локација