L-Italja: Inqas ikel organiku
In-numru ta’ importaturi żdied b’27 fil-mija meta mqabbel mas-sena ta’ qabel. Minħabba dawn is-sinjali inizjali ta 'suq staġnat, Coldiretti temmen li huwa meħtieġ li jittieħdu miżuri biex jappoġġjaw l-irkupru fil-produzzjoni u s-suq. Dan jinkludi traċċabilità aktar stretta permezz ta' identifikazzjoni korretta tar-reġjun tal-oriġini, peress li hemm ukoll tkabbir għoli fl-importazzjonijiet minn pajjiżi mhux tal-UE fis-settur organiku. Dawn il-prodotti setgħu ġew prodotti skont speċifikazzjonijiet li mhux dejjem ikunu “indaqs” ma’ dawk tal-UE.
Der italienische Ökolandbau ist in Europa mit über 51.400 landwirtschaftlichen Betrieben und knapp 1,2 Millionen Hektar biologisch bewirtschafteter Fläche führend. Produziert werden vor allem Futterpflanzen, Getreide, Oliven, Wein, Zitrusfrüchte, Obst und Gemüse. Darüber hinaus wird die Fläche für die Aufzucht von 164.000 Rindern, 660.000 Schafen und Ziegen, fast 20.000 Schweinen sowie etwa 940.000 Hühnern und Kaninchen genutzt. Marktforschungsergebnissen zufolge zeigt sich der Konsumrückgang von verpackten Bioprodukten insbesondere in einem sinkenden Absatz von Kindernahrung (minus 16 Prozent) aber auch von Obst und Gemüse (minus drei Prozent), Milch und Milchprodukten (minus drei Prozent), Getränken (minus zwei Prozent) sowie Teigwaren und Reis (minus ein Prozent). Demgegenüber hat der Absatz von Fleisch und Fleischprodukten (plus neun Prozent) sowie Eiern (plus 29 Prozent) zugenommen.
Sors: Bonn [ZMP]