Verenigings

Nuwe professionele film vir slagters

Frankfurt am Main, 12 Julie 2017 - 'n Nuwe werkprofiel vir die slagtersberoep is nou beskikbaar op BERUFE.TV, die filmportaal van die Federal Employment Agency. Die film van ongeveer agt minute is in die Hamburg-slaghuis Hübenbecker en Durst opgeneem. Die Duitse slagtersvereniging was in 'n adviserende hoedanigheid in die skietery verteenwoordig ...

Lees meer

Ekonomiese ontwikkeling van die Duitse vleissektor

Verlede jaar se marktoestande het moeilik gebly vir vleisbedryfmaatskappye. Die deurslaggewende faktor hiervoor is die voortdurende krimpende vraag na varkvleis in Duitsland en die EU. Die algemeen verminderde vraag na vleis en die groeiende isolasionistiese neigings binne die EU het ook gelei tot 'n verdere afname in binnelandse handel. Die volumes wat verhandel is, het met 'n goeie 2% elk vir beide invoere en uitvoere gedaal...

Lees meer

Minder vark, maar meer beesvleis en pluimvee op die bord

Frankfurt am Main, 18 Mei 2017. In 2016 het Duitsers in die algemeen minder varkvleis en meer beesvleis of pluimvee geëet. Verlede jaar is altesaam 60 kilogram vleis per statistiese Duitse burger op die tafel bedien, waarvan ongeveer die helfte wors en ham was, die ander helfte as kotelette, steaks, braaivleis of maalvleis...

Lees meer

Fleischer Gilde Mosel-Eifel-Hunsrück in beweging

Prüm / Wittlich. Wissel van leierskap by die slagters: Uwe Juchems (slagter Juchems OHG, Stadtkyll) vervang Stefan Tix (slagter Stefan Tix, Prüm) as hoofmeester. Dieter Schares (Landmetzgerei Gebr. Schares, Baustert) is nuut in die amp as adjunkhoofmeester en Eric Illigen (slagter Eric Illigen, Wittlich) is herkies as adjunk. Reinhold Monzel (slagter Reinhold Monzel, Bollendorf) bly in die amp as vakleerling ...

Lees meer

Rudolf Kunze-PR-toekenning 2017

Frankfurt am Main, 03. April 2017. Der Rudolf-Kunze-PR-Preis wird an Fleischerinnungen vergeben, die eine besonders aktive und gelungene Öffentlichkeitsarbeit betreiben. Um auch kleineren Innungen mit originellen Ideen eine Chance auf eine Auszeichnung gegeben, wird die mit 3.000 Euro dotierte Auszeichnungen in den Kategorien „Bestes Gesamtkonzept“, „Beste Einzelaktion“ und „Beste f-Marken-Präsentation“ vergeben...

Lees meer

Fachbeirat empfiehlt Image- und Nachwuchswerbung

Frankfurt am Main, 4. April 2017. Der Fachbeirat Werbung, der jetzt in den Räumen des Deutschen Fleischer-Verbandes in Frankfurt zusammentrat, befasst sich hauptsächlich mit der Ausrichtung der Maßnahmen im Rahmen der Gemeinschaftswerbung des deutschen Fleischerhandwerks. Zudem dient der Fachbeirat als Plattform für Informations- und Erfahrungsaustausch über Werbeaktivitäten innerhalb der Landesinnungsverbände...

Lees meer